Nederland is een echt voetbalgek land en dat heeft ook uitbetaald in de nodige successen. Lees hieronder meer over hoe het voetbal er zowel op clubniveau als op nationaal niveau voor staat en er voor stond.
Waar Nederland vroeger nog tot de grotere Europese voetbalcompetities behoorde, met als hoogtepunt de jaren zeventig waarin Ajax en Feyenoord in totaal vier Champions League titels binnen hengelde, stelt de Nederlandse Eredivisie tegenwoordig een stuk minder voor. Nederlandse clubs mogen tegenwoordig blij zijn als ze in de groepsfase van de Champions League spelen. Veel meer dan dit lijkt er echter niet meer in te zitten. Dit heeft vrijwel alles te maken met het geld dat in het hedendaags voetbal in omloop is. Nederlandse clubs kunnen op financieel niveau niet meer opboksen tegen de echte Europese grootmachten en zelfs al niet meer tegen het niveau net daaronder. Dit maakt de Eredivisie voor velen echter niet minder interessant. Onze 'Mickey Mouse' competitie staat erom bekend dat er veel doelpunten gemaakt worden en dat er zich regelmatig opvallende uitslagen voordoen.
Nederland is en blijft een groot voetballand. Waar de successen i.v.m. beperkte budgetten bij onze clubteams uitblijven, brengt ons land nog steeds Europese topspelers voort. Dit hebben we mede te danken aan onze goede jeugdopleidingen. Ondanks dat deze spelers vaak al op jonge leeftijd naar het buitenland verkassen, blijven het uiteraard Nederlanders, waardoor ze wel nog voor ons nationale elftal uit kunnen komen. De successen van Oranje duren daarom, net als pakweg 30 of 40 jaar geleden, voort. Tenminste, in hoeverre je het successen kunt noemen. Het Nederlands elftal werd namelijk nog maar één keer in de geschiedenis Europees kampioen en nog nooit werd er een WK gewonnen. Toch hoeft ons klein landje zich niet te schamen voor z'n internationale prestaties. Oranje stond bijvoorbeeld wel al drie keer in een WK-finale en ook werd tweemaal de halve finale van dit toernooi bereikt bereikt.